SC-7000Z

Najboljše orodje priznano po vsem svetu.

Ročni odspajkovalnik v obliki pištole je idealen za popravilo večplastnih tiskanih vezij v standardni in SMD tehniki. Kombinacija keramičnega grelca (100 W) in vakumske črpalke omogoča odspajkanje tudi 12 plastnih tiskanin. Oznaka ESD Safe zagotavlja zaščito integriranih vezij pred ESD (electrostatic discharge). Lahek in kompakten dizajn za enostavno delo tudi na terenu. Na razpolago je več tipov konic.

Opis naprave v reviji Svet Elektronike.

SC-7000Z PDFTehnične informacije

448,00 €

SS-8200

Kompakten, lahek in učinkovit.

Ta spajkalnik je bil izdelan za uporabnika, ki si želi preprost večnamenski spajkalnik. Kompaktnost omogoča uporabo v delavnici, kot tudi delo na terenu. Drsnik za nastavitev temperature se nahaja v ročaju iz katerega gre napajalni kabel direktno v vtičnico. S svojo lahkostjo in ergonomičnostjo ter možnostjo uporabe različnih standardnih konic, je SS-8200 eden najbolj večnamenskih spajkalnikov na trgu.

SS-8200 PDFTehnične informacije

115,00 €

Spajkanje s spajko brez svinca
RoHS direktiva

Po 1. juliju 2006 smejo izdelki dani na celoten trg Evropske skupnosti vsebovati le omejeno minimalno količino svinca. Spajka brez svinca ima slabše lastnosti kot spajka s svincem. Poleg (praviloma) višje temperature tališča ima tudi ožje temperaturno okno v katerem se lepo zliva in zato zahteva stabilnejšo temperaturo same konice. Sama spajka je tudi agresivnejša in močno obrablja klasične konice. Zato so pri Den-on Instruments razvili posebno orodje za delo s tako spajko.

SS-8300

S konicami Super Tip.

Visoko zmogljiv spajkalnik je bil razvit posebej za spajkanje s spajko brez svinca (lead free soldering). Z uporabo posebne zlitine pri Super Tip konici ni zmanjšanja toplotnega pretoka temveč je izrabljanje konice precej manjše kot pri klasičnih konicah. Z novo razvitim grelcem in elektronskim nadzorom je življenjska doba konice Super Tip v primerjavi s klasično konico trikrat daljša.

 

  • Zaradi vgrajenega grelca in senzorja v Super Tipu, so temperaturne karakteristike izjemno dobre – v samem svetovnem vrhu.
  • Sama konica je ločena od grelca. To omogoča ločeno menjavo konice in s tem manjše stroške vzdrževanja.
  • Posebna zlitina konice omogoča zmanjšanje kislinske korozije in izrabo konice.
  • Novo razvit grelec, ki je v sami konici, se zelo hitro ogreje, senzor v samem vrhu konice pa hkrati nadzoruje stalno temperaturo konice.
  • Spajkalnik je EOS-ESD SAFE, varen pred statično elektriko.

SS-8300 PDFTehnične informacije

475,00 €

Zaupajo nam že mnoga podjetja, med njimi tudi:

Elrad International”MetrelIskra Sistemi

Vse cene že vsebujejo DDV.